Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

Μuseum tour with students. Target: Ancient Greece.





Καλησπερίζω φίλοι, συνάδελφοι!

Την Πέμπτη που μας έρχεται θα πάω με τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Ψάχνοντας λοιπόν διάφορα στο δίκτυο για το φύλλο εργασίας που ετοιμάζω, βρήκα το ακόλουθο βιντεάκι στο teachers.tv και σχετίζεται με τον τρόπο που οργανώνει κανείς μία επίσκεψη σε ένα μουσείο και τις δραστηριότητες που ακολουθούν μετά την επίσκεψη στην τάξη.

Επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο, γνωριμία με την αρχαία Ελλάδα, επεξεργασία του θέματος στην τάξη

Παρόλο που αναφέρεται σε μαθητές δημοτικού, οι ιδέες, ο τρόπος οργάνωσης μαθήματος και η όλη φιλοσοφία της προσέγγισης του Μουσείου... κάλλιστα μπορούν να εφαρμοστούν και στα παιδιά του Γυμνασίου!!!
Μου άρεσε η ιδέα των παζλ με αρχαία αγγεία!!!
Θα το κάνω κι εγώ!

3 σχόλια:

Το σκοτάδι δεν θα σκεπάσει το φως είπε...

Πώς πήγε η επίσκεψη στο Μουσείο; Κανένα βιντεάκι; Ή καμιά πονηρή φατσούλα;

Μαζί με δυο συναδέλφους προσπαθούμε να ετοιμάσουμε μια επίσκεψη για μαθητές της Α΄ Λυκείου στην Αγορά: ppt στην τάξη, επίσκεψη με τους μαθητές σε δύο θεματικές διαδρομές, οι μαθητές με κάποιου τύπου ημερολόγιο και φωτ. μηχ. παρακολουθούν, οι ομάδες που ακολούθησαν διαφορετική θεματική διαδρομή αλληλοενημερώνονται στο σχολείο. Να δούμε τι θα βγει! Πάμε αρχές Δεκεμβρίου.
δκ

Flora είπε...

Καλή επιτυχία στη βόλτα σας στην αρχαία αγορά.
Και μεις θα πάμε εκεί το Φεβρουάριο, καλώς εχόντων των πραγμάτων...
Καλή ιδέα οι δύο διαδρομές και η αλληλοενημέρωση στην τάξη μετά.
Θα ήθελα να δω τους καρπούς της προσπάθειας και τα σχετικά ppt.

Και γω έκανα κάτι παρόμοιο για το Αρχαιολογικό (ppt την παραμονή, φυλλάδιο εργασίας και ψάξιμο στο μουσείο, χωρισμός σε δύο ομάδες με διαφορετική διαδρομή, παρουσίαση σκίτσων τους από το αρχαιολογικό στην τάξη)...
Να σου πω, όμως, η ίδια η βόλτα στο Μουσείο ήταν πάρα πολύ ωραία!
Δεν μπορούσα να ξεκολλήσω τους μαθητές από τα εκθέματα... ΑΥΤΟ δεν μου έχει ξανατύχει...
Ένα ενδιαφέρον απίστευτο. Ερωτήσεις συνέχεια... χαμός!
Παιδί μου, φαντάσου, πως στην αίθουσα με τα ρωμαϊκά (τελειώναμε και φεύγαμε... ξέρεις, τώρα... τα περνάμε συνήθως στο πολύ γρήγορο) ε... να έχουν κάτσει εκεί στις κοπέλες τις ανάγλυφες με τα αέρινα φορέματα και να σχολιάζουν σαν κριτικοί τέχνης! Μετά άλλη στάση στη μαινάδα την ξαπλωτή... "και τι ωραία που είναι κυρία... τέλειες οι λεπτομέρειες" και τέτοια...
Μνήσθητί μου, Κύριε, είπα μέσα μου!
Μήπως με δουλεύουν;
Μακάρι να το ξαναζήσω...

Θα περιμένω νέα μετά φωτογραφιών από την Αρχαία αγορά.

Θα κάνω και γω το ίδιο με το αρχαιολογικό... μα το χάλι μου το ξέρεις.
Υπολογιστή ντεν έχω καρδιά μου!

ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΚΩΒΑΙΟΣ είπε...

Φλώρα, πολύ χρήσιμο το βιντεάκι για το Βρετανικό Μουσείο. Κι εγώ ετοιμάζω την ίδια επίσκεψη σε λίγες μέρες και πήρα κάποιες ιδέες.
(Περάστε και από το δικό μου ιστολόγιο για μια επίσκεψη γνωριμίας. Και, αν κανείς σας βρεθεί την άλλη βδομάδα στη Μυτιλήνη για το συνέδριο της Π.Ε.Φ., όπου έχω εισήγηση, ας με αναζητήσει).